Vraag en antwoord

Kan ik mijn magneet armband onder de douche of in bad omhouden?
Gezette stenen zoals Swarovski®-kristallen of magneten kunnen er soms uitvallen. Het is daarom af te raden om sieraden om te houden tijdens het douchen, in het zwembad/sauna, in de zee of tijdens nat huishoudelijk werk. Wil je toch niet zonder de magnetische kracht en balans die je hebt tijdens het dragen van je magneetarmband voelt neem dan de SportEX armband deze is hier wel geschikt voor.

Waar moet ik bij het verzorgen van mijn magneet sieraad op letten?
Let op: water, haarlak, parfum, deodorant of wasmiddelen kunnen je sieraden aantasten. Het beste kun je een echte natuurlijke zeemleren lap gebruiken om je sieraden te poetsen.
Heb je koper in je armband kan je pols groen verkleuren. Door de natuurlijke reactie tussen de zuurtegraad van de huid en het koper van de armband blijkt bij veel mensen dat de armband groen afgeeft. Deze groene verkleuring kan gemakkelijk met water en zeep of een beetje citroensap worden schoongewassen. Als je geen last wilt hebben van het koper, smeer dan transparante nagellak aan de binnenkant over het koper heen. Koper kan vuilresten op je kleding achterlaten.

Kan ik tijdens mijn zwangerschap of met een pacemaker een magneetsieraad dragen?
Pacemaker: Het is af te raden om zonder medisch advies magneten te dragen wanneer men een pacemaker heeft, of een andere levensreddend apparaat. De batterijduur van een pacemaker kan bij bepaalde modellen beïnvloed worden door een magneet. De nieuwere pacemakers zijn hier vaak tegen beveiligd. Overleg altijd voor de zekerheid met je cardioloog. Er zijn mensen met een pacemaker die gewoon magneetsieraden dragen.
Zwanger: Draag je al magneten en raak je zwanger, geen probleem blijf ze dragen zolang je er goed bij voelt. Start niet met het dragen van magneten in het begin van je zwangerschap als je daar nog niet aan gewend bent, maar start dan voor de zekerheid pas vanaf week 13.
Belangrijk: Wanneer je niet zeker bent over het gebruik van magneetsieraden, neem dan contact op met je arts. Geen van de producten, op welke wijze dan ook, vervangt een bezoek aan arts of specialist.

Hoe lang behouden de magneten in mijn Energetix magneetsieraad hun werking?
Een neodymium magneet verliest in 100 jaar maar ongeveer 1% van zijn magnetische kracht. De sieraden zijn, tenzij anders aangegeven, voorzien van één of meerdere neodymium magneten met meestal een sterkte van 0,12 tesla. De magneetveldsterkte wordt gemeten in tesla of gauss. 1 tesla komt overeen met 10.000 gauss. Houd er rekening mee dat magneten, bij direct contact, de magneetstrip op bankpassen kunnen beschadigen. (Dit geldt niet voor bankpassen met een chip).

Moet ik mijn Energetix magneetsieraad altijd dragen?
Het is niet nodig de magneetsieraden dag en nacht te dragen. Het mag natuurlijk wel, maar het is voldoende om ze overdag of juist gedurende de nacht te dragen. Het advies is om de magneetsieraden in ieder geval minimaal 8 uur achtereen te dragen om profijt van het effect van de magneten te hebben. Je kunt de magneet armband losjes om de pols dragen. De werking van de magneet gaat ongeveer 3 cm diep het lichaam in, ook wanneer het sieraad niet strak op de huid gedragen wordt. Deze werking is onschadelijk.

Hoe lang duurt het voordat mijn magneetsieraad gaat werken?
Sommige mensen voelen meteen of binnen enkele dagen de positieve werking. Bij anderen kan het soms iets langer duren 2 á 3 weken. Het verschilt per persoon en hangt van verschillende factoren af. Iedereen heeft weer andere klachten en andere oorzaken. In het algemeen merkt men de werking van het magneetsieraad als eerste aan meer energie en een beter algemeen gevoel. Je voelt je lekkerder in je vel en je bent meer in balans.

Kunnen magneetsieraden een negatief effect hebben?
In een zeldzaam geval kan men zich licht onwel voelen in het begin. Dit stopt als je het sieraad even af doet. Je kunt na een uur het sieraad weer om doen en in veel gevallen zijn de klachten verdwenen. Anders kun je het opvoeren met 2 uur om en 1 uur af en 3 uur om etc.

Waarom voel ik geen verschil?
Daar kunnen meerdere redenen voor zijn. Een veel voorkomende reden is het te weinig drinken van water. Ik raad aan om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Magneettherapie is niet bedoeld om af en toe te doen. Vooral in het begin is het belangrijk dat je je magneetsieraad alleen af doet bij het douchen of zwemmen. Indien je al voldoende energie hebt en geen specifieke klachten ervaart, kan je mogelijk in jouw beleving geen veranderingen ervaren. De magneettherapie werkt echter ook beschermend tegen electrosmog, de schadelijke gevolgen van onder andere de straling afkomstig van magnetrons, mobiele telefoons, Wifi, draadloos modem, bluetooth en UMTS- en hoogspanningsmasten.

Kan ik mijn Energetix magneet armband aan dezelfde arm dragen als mijn horloge?
De door Energetix aangeboden horloges (MagnetTime) worden door een speciale technologie afgeschermd tegen de inwerking van de geïntegreerde magneten. Gelieve het horloge echter niet bloot te stellen aan andere magnetische velden als magnetische sieraden of luidsprekers. Dit geldt voor het dragen van het horloge, maar ook voor opslag en transport. Ook horloges van andere fabrikanten kunnen door magneten worden beïnvloed. Raadpleeg de fabrikant over de magnetische gevoeligheid van het betreffende artikel.

Heeft een magneetsieraad ook bijwerkingen?
Uit ervaring is gebleken dat er maar weinig bijwerkingen zijn, men kan zich soms een beetje onwel voelen in het begin, maar dat gaat meestal snel over.

Welke materialen worden voor het magneetsieraad gebruikt?
Alle sieraden zijn gemaakt van edelstaal, dat ook wel chirurgisch staal genoemd wordt. De belangrijkste eigenschap hiervan is dat het een nikkelallergie vrij materiaal is. De nikkel die aanwezig is in het staal, is geneutraliseerd zodat er geen allergische reactie plaatsvindt. De afwerking van de sieraden bestaat uit een hoge kwaliteit goud of rhodium.

Hoe weet ik welke maat ik moet bestellen?
Armbanden volwassenen = je omtrek van je pols:
XS = 15cm, S = 16 cm, M = 17,3 cm, L = 18,5 cm, XL = 20 cm, XXL = 22,5 cm
S-XL = 16,5 – 20 cm, L-XXL = 19,5 – 23 cm, M-L = 17,3 – 18,8 cm, XL-XXL = 20 – 21,5
Kinderarmbanden:
Een lengte ongeveer 15,5 cm (kan makkelijk ingekort worden)
Halskettingen:
S = 38 cm, M = 42 cm, XL = 50 cm, XXL = 60 cm, XXXL = 70 cm
Zie een afbeelding halverwege de pagina op https://www.amazingliving.nl/energetix/

Om welke pols moet ik mijn Energetix magneet armband dragen?
Er zal weinig verschil zijn bij het dragen van je armband om je linker of om je rechter pols, omdat de bloedstroom in beide polsen nagenoeg gelijk is. Echter ieder mens is anders en het beste is om zelf uit te proberen of je een verschil voelt. Bij een te lage bloeddruk adviseert Energetix om je magneet armband links te dragen en bij een te hoge bloeddruk juist rechts.

Kan het gebeuren dat een Energetix magneet armband pijn verlicht?
Door de werking van de magneten verbetert de capaciteit van zuurstofopname en afvalstoffen verwijdering in het bloed, door de rode bloedlichaampjes te ontclusteren. Afvalstoffen verlaten via de ontlasting en urine het lichaam. Het is mogelijk dat je tijdelijk vaker naar het toilet moet. Ik adviseer voor een optimale werking om voldoende water te drinken, wel anderhalf tot twee liter per dag. Door de verbeterde doorbloeding kan het lichaam nu effectiever zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen in je lichaam transporteren. Dit komt terecht in alle lichaamsdelen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en je lichaam komt weer in balans!

Energetix werking, medische claims?
Aangezien er geen wetenschappelijk bewijs is voor de positieve effecten van de Energetix magneetsieraden op uiteenlopende klachten, is het ons niet toegestaan om hiervan melding te maken op deze website. Dan zouden we 'medische claims' doen, die niet wetenschappelijk bevestigd zijn en dus door u niet te controleren. Het zou dan ook niet ethisch zijn om deze op onze website te vermelden.